September 23, 2016

Adrian Albu, crew

31 ani, Navigator, Alpinist, Scufundator – A navigat din Romania pana in Caraibe – 7350 mile marine – A navigat din Caraibe pana in Australia – 11200 mile marine fiind capitanul ambarcatiunii Maove – A participat la regata Odyssail 2004 din Grecia unde a parcurs 1100 mile marine – A facut scufundari in Grecia, Caraibe, Pacifici – S-a […]

January 5, 2015

The trip back

We have started the trip back! We are posting updated on our Facebook page, but you can also see the last of them on the Facebook widget on this page!

September 11, 2014

Maupiti, Bora-Bora’s little sister

Maupiti, Bora-Bora’s little sister. This is how it’s named the small island found just 28 miles from Bora-Bora. It is almost as beautiful, but the entry in the lagoon is one of the most difficult from Society Islands.

April 23, 2013

French Polynesia, Take 2

Phoenix sails again. We leave the spectacular anchorage of Ua Pou. The next destination is the island of Tahiti. We have to cover over 700 miles to reach there.

September 4, 2012

French Polynesia – Heaven on Earth

The visit on the island of Hiva Oa, our first stop in the French Polynesia, is nearing its end. Marius is getting the last provisions and filling up the water tanks, after which we are ready to go.

April 12, 2012

Pacificul: marea traversada

Echipajul velierului Phoenix, Marius si Catalina Albu, pornesc in marea aventura: traversarea Oceanului Pacific. Ne asteapta un drum lung de cateva mii de mile. Destinatia finala a acestei traversade este arhipelagul Insulelor Marchize iar prima oprire va fi la insula Hiva Oa.

February 28, 2012

Panama, poarta spre Oceanul Pacific

Echipajul velierului Phoenix, Marius si Catalina Albu, pornesc din nou la drum. Avem de parcurs un traseu lung pana in Australia. Vom traversa mai intai Marea Caraibelor pana in Panama. Va urma traversarea Canalului Panama care este o aventura in sine. Ultima etapa si cea mai lunga este traversarea Oceanului Pacific. Este etapa cea mai asteptata […]

Facebook Updates

Cu Toate Panzele Sus shared their album. ... See MoreSee Less

Am parasit Insula de Los Estados. 11 zile am asteptat vremea buna! Am avut si o incercare nereusita de a iesi in ocean. O furtuna puternica din nord ne-a intors in ancoraj. Cele 1100 de mile pana la Rio Plata le-am strabatut in11 zile. A fost mai bine decit ne-am asteptat, in aceasta zona cu vanturi variabile si furtuni violente. Prima oprire a fost in Mar del Plata, cea mai renumita statiune litorala din Argentina. Noi am intrat la Yate Clube Argentino unde ne-am bucurat de facilitatile oferite de aceasta marina. Din nou in civilizatie!

8 Martie, 2016.
Am parasit Ushuaia de Ziua Femeii. Am vizitat coloniile de cormorani, de foci si de lei de mare din vecinatate. Am inaintat pe canalul Beagle pana la insula Martillo, cunoscuta si ca Pinguinerra. Aici se afla mai multe colonii de pinguini. Atractia insulei o reprezinta familia de pinguini imperiali.
Am parasit pinguinii si am inaintat pe canal. Noaptea am intrat intr-un ancoraj pe furtuna, cu vant de 40-45 de noduri. Am stat patru zile in Bahia Aguirre, un loc foarte deschis. Am intampinat furtuni cu vanturi de 60 de noduri.
Dupa ce am parasit acest loc neprietenos am traversat stramtoarea Le Maire si am intrat in oceanul Atlantic. Ne-am adapostit la insula De Los Estados. Am trecut de pasajul ingust, strangand din umeri...
Ne-am legat bine cu patru linii. Timp de 11 zile am asteptat vremea buna. Am avut zile de furtuna cu renumitul vant willy-willy, cu grenuri care ating si 70 de noduri. Phoenix a fost bine ancorat, legat, protejat. In putinele zile frumoase am vizitat rezervatia Dos Estados, am facut fotografii, ne-am imprietenit cu vecinii...
... See MoreSee Less

8 Martie, 2016. Am parasit Ushuaia de Ziua Femeii. Am vizitat coloniile de cormorani, de foci si de lei de mare din vecinatate. Am inaintat pe canalul Beagle pana la insula Martillo, cunoscuta si ca Pinguinerra. Aici se afla mai multe colonii de pinguini. Atractia insulei o reprezinta familia de pinguini imperiali. Am parasit pinguinii si am inaintat pe canal. Noaptea am intrat intr-un ancoraj pe furtuna, cu vant de 40-45 de noduri. Am stat patru zile in Bahia Aguirre, un loc foarte deschis. Am intampinat furtuni cu vanturi de 60 de noduri. Dupa ce am parasit acest loc neprietenos am traversat stramtoarea Le Maire si am intrat in oceanul Atlantic. Ne-am adapostit la insula De Los Estados. Am trecut de pasajul ingust, strangand din umeri... Ne-am legat bine cu patru linii. Timp de 11 zile am asteptat vremea buna. Am avut zile de furtuna cu renumitul vant willy-willy, cu grenuri care ating si 70 de noduri. Phoenix a fost bine ancorat, legat, protejat. In putinele zile frumoase am vizitat rezervatia Dos Estados, am facut fotografii, ne-am imprietenit cu vecinii...

Photos

Places we visited

Videos

  • Traversarea Pacificului Traversarea Pacificului - din Panama in Marchize
  • Tranzitarea Canalului Panama Tranzitarea Canalului Panama
     
'